10 tips voor een succesvolle winterbarbecue

Barbecueën doen we allemaal wel een keer per jaar, meestal in de zomer. Maar waarom wachten tot volgend jaar? De winterbarbecue is de laatste jaren steeds populairder geworden! Stel je voor: een gezellig vuurtje, warme drankjes, en heerlijk vlees van de grill, allemaal omringd door een winters landschap. Klinkt goed, toch?

Hoeveel vlees per persoon heb ik nodig voor de winterbarbecue?

Wij gaan uit van 4-6 stukjes per persoon. 6 is wel aan de ruime kant, dus voor de echte liefhebber. Als je zo’n 400 gram vlees hebt kom je een heel eind.

Slagerij van Guilik

Wij helpen je graag met 10 praktische tips voor het organiseren van een onvergetelijke winterbarbecue!

#1. Kies de juiste barbecue

Niet elke barbecue is geschikt voor koude temperaturen. Voor een winterbarbecue is een kolenbarbecue met deksel ideaal, omdat deze de warmte beter vasthoudt. Gebruik je een gasbarbecue? Let er dan op dat je geen butaangas gebruikt, dit werkt namelijk niet in de kou. Propaan is de betere keuze voor lage temperaturen.

#2. Zorg voor een stevige ondergrond

Plaats de warmhoudbakken op een stabiele ondergrond. Zo voorkom je dat ze omvallen of verschuiven. En een tip: haal de deksels van de onderbakken voordat je begint met serveren.

#3. Kleed je warm aan

Winterweer vraagt om warme kleding! Kleed je in lagen om de warmte vast te houden. Let wel op met sjaals of synthetische kleding, deze kunnen makkelijk vlam vatten. Geef je gasten ook het advies om zich warm aan te kleden.

#4. Beschutting is belangrijk

Beschutting is onmisbaar tijdens een winterbarbecue. Heb je geen veranda? Een partytent biedt uitkomst. Zorg er wel voor dat de barbecue buiten de tent staat om brandgevaar te voorkomen. Zet de barbecue ook uit de wind, zodat de kolen sneller warm worden of de gasvlam niet uitwaait.

#5. Plan B

Het weer is in de winter onvoorspelbaar. Zorg altijd voor een plan B. Komt er een storm of sneeuwbui aan? Dan kun je het evenement verplaatsen of de gerechten binnen klaarmaken.

#6. Warmte en sfeer

Sfeer en warmte zijn essentieel! Een vuurkorf, terrasverwarmer of Zweedse fakkels zorgen niet alleen voor warmte, maar ook voor een gezellige sfeer. Dekentjes uitdelen is ook een leuke manier om je gasten warm te houden. Zorg er wel voor dat alles brandveilig is!

#7. Warme drankjes

Naast de klassieke bier en wijn zijn warme dranken ideaal voor een winterbarbecue. Denk aan warme chocolademelk (eventueel met een scheutje rum of Malibu), thee, of glühwein om de kou te trotseren.

#8. Verwarm de borden

Niets is zo jammer als koud eten op een koud bord. Verwarm de borden voor in de oven (op 100 graden) voor ongeveer 5-10 minuten. Zo blijft je heerlijke barbecuevlees langer warm.

#9. Bijpassend eten

Natuurlijk hoort vlees bij elke barbecue, ook bij een winterbarbecue. Omdat het buiten kouder is, duurt het wat langer om het vlees te garen. Kies daarom voor dunne stukken vlees die sneller gaar zijn. Vul het menu aan met winterse bijgerechten zoals erwtensoep of stoofpeertjes voor een compleet winters feestmaal.

#10. IJs- en sneeuwvrij

Is het echt winter met sneeuw en ijs? Zorg er dan voor dat de looppaden naar de barbecue en het huis ijs- en sneeuwvrij zijn. Zo voorkom je ongelukken en gevaarlijke situaties.

Winterbarbecue all-in arrangement

Wil je een winterbarbecue organiseren zonder gedoe? Bekijk ons winterbarbecue all-in arrangement! Wij regelen alles: van soep, salades, brood en vlees tot aan de borden, bestek en gasbarbecue. Wil je ook een tent of tafel met banken huren? Ook dat is mogelijk. Vraag naar onze huurartikelen, en wij denken graag met je mee.

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES